Mitä Jeesus tekisi?

30.08.2014

Tänään Vasemmistoliiton teltalla Raittikarnevaaleilla tuli muuan herrasmies kysymään, että mitä arvelen, että Jeesus sanoisi nykyajan poliitikoille. Vastasin, että en toki tiedä eikä arvailukaan ehkä ateistille kuulu, mutta kun herra kovasti tiukkasi, sanoin että oisko sitten jotain samantyylistä kuin Matteuksen evankeliumin 25 luvussa:

41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen.
42 Minun oli nälkä, mutta te ette antaneet minulle ruokaa. Minun oli jano, mutta te ette antaneet minulle juotavaa.
43 Minä olin koditon, mutta te ette ottaneet minua luoksenne. Minä olin alasti, mutta te ette vaatettaneet minua. Minä olin sairas ja vankilassa, mutta te ette käyneet minua katsomassa.'

44 "Silloin nämäkin kysyvät: 'Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi tai janoissasi, kodittomana tai alasti, tai sairaana tai vankilassa, emmekä auttaneet sinua?'
45 Silloin hän vastaa heille: 'Totisesti: kaiken, minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähäisimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'

Se ei ollut kyseisen kansalaisen mielestä oikea vastaus. Hän arveli, että Jeesus olisi ennemmin huolissaan siitä, kun ihmiset eivät mene naimisiin vaan elävät avoliitoissa ja muutenkin harrastavat seksiä ihan väärin. Omasta kristillisestä kasvatuksestani on toki aikaa, mutta ihan tämä ei nyt minusta ollut raamatullista tämä opetus...