Keskustellaanpa terrorismista ja maahanmuutosta

16.11.2015

Nyt Pariisin tapahtumien jälkeen on ilmeinen tarve keskustella terrorismista ja maahanmuutosta. Aika moni ihminen on (ihan ymmärrettävästi) sitä mieltä, että ei pitäisi olla, mutta asiat nyt eivät valitettavasti muutu kamalasti sillä, että toivottaisiin ettei olis. Tässä muutama vastineita Usein Esitettyihin Kommentteihin siis.

Pariisin isku johtuu siitä, että Ranskassa on paljon maahanmuuttajia.
Ei juuri lainkaan totta. Jos asiaa haluaa simplifioida yhteen seikkaan, Pariisin iskut olivat vastine Ranskan sotatoimiin ISISin hallitsemilla alueilla. Ranska on aloittanut ilmasodan ISISin joukkoja vastaan Syyriassa syyskuussa. Suurin osa iskun tekijöistä ilmeisesti tuli myös maahan nimenomaan iskua varten, vaikka he saivatkin apua Ranskan sisältä.

On totta, että Ranskassa(kin) on paljon syrjäytynyttä nuorisoa, joka on helppo rekrytointikohde fanaatikoille, ja siten maahanmuuttajien määrä epäilemättä helpottaa ISISin työtä. Iskut olisi kuitenkin todennäköisesti toteutettu vaikka rekrytointi olisi ollut vaikeampaakin. Ranska voisi toki pidättäytyä taistelutoimista Syyriassa ajatuksella "hoitakoot musulmaanit omat ongelmansa", mutta jostain syystä teologisen diktatuurin nousu Euroopan etelärajan toisella puolella on ollut sellainen seikka, johon on katsottu tarpeelliseksi puuttua. Sotatoimilla on riski eskaloitua, mutta ihan aina se ei voi myöskään olla perustelu välttää niitä. Olisiko ollut nyt, on hyvä kysymys. (Omasta mielestäni nykyisellä ymmärrykselläni ei.)

Jos turvapaikanhakijoita ei päästettäisi maahan, terroristitkaan eivät pääsisi tänne.
Ei lainkaan totta. Ilmeisesti ainakin yksi Ranskan iskun tekijöistä oli rekisteröitynyt turvapaikanhakijaksi lokakuussa - mutta suurin osa ei ollut. Jos vihollistaistelija haluaa maahan, sekä laillisia että laittomia reittejä on runsaasti. Pariisiin pääsee muun muassa lentokoneella ja junalla. Järjestäytyneellä armeijalla on myös mahdollisuus ylittää rajat salaa käymättä minkään maksullisen ihmissalakuljettajan tai turvapaikanhakuprosessin kautta. Turvapaikanhakuprosessi on itse asiassa vähän hankala tällaisen iskun tekijälle: esimerkiksi konetuliaseet eivät oikein läpäise siihen liittyviä muodollisuuksia. Tarvitaan muitakin reittejä.

Sinänsä on totta, että turvapaikanhakijoiden joukossa epäilemättä tälläkin hetkellä on ISIS-myötämielisiä ihmisiä. Huomattavasti vähemmän kuin ISISiä paenneita, mutta kuitenkin. Kaikkien etu onkin, että turvapaikkaprosessi hoidetaan nopeasti ja huolellisesti ja että poliisilla jne on siihen riittävät resurssit. Niin varmistamme, että turvapaikkaa ei saa, jos ei sitä tarvitse, ja että oleskeluaika maassa ennen tutkintaa ja päätöstä jää mahdollisimman lyhyeksi. Sen sijaan ihmisten käännyttäminen välittömästi rajalta ilman tutkintaa ja päätöstä ei ole hyvä keino estää oikeasti pahantahtoisia ihmisiä tulemasta maahan: ei pommi-iskun suunnittelija mene kiltisti takaisin kotiin, jos yhdestä kohtaa rajaa ei pääse yli.

Jos ei päästettäisi ketään ulkomaalaisia maahan, sitten ainakaan näin ei voisi tapahtua.
Ei juuri lainkaan totta. Euroopalla ei edes ole mahdollisuutta tehdä sellaista rajavalvontaa, että tänne ei kertakaikkiaan pääse. Jos rajat pistetään kokonaan kategorisesti kiinni, niiden yli tulee silti porukkaa: laittomia siirtolaisia ja kyllä, myös vihollisia.

Nyt saivat monikultturistit mitä tilasivat, näin käy kun päästetään islamilaisia maahan.
Ei juuri lainkaan totta. Ranskassa on 5-6 miljoonaa muslimia. Jos heistä vaikkapa joka kymmenes olisi jihadisti, se tarkoittaisi yli puolen miljoonan taistelijan armeijaa Ranskan maaperällä. Jokainen tajuaa, että tämä ei pidä paikkaansa. Joka sadaskin tarkoittaisi vielä 60 000, kun todellinen arvio lienee maksimissaan joitain satoja. Suurin osa euroopan muslimeista ei siis missään nimessä ole terroristeja. Valitettavasti ratkaisu ei myöskään ole niin helppo, kuin että ei vaan päästetä maahan ketään islamilaista ja sillähän lähtee sitten se joka tuhanneskin: ks yllä kohta "pommi-iskua suunnitteleva ei palaa kiltisti kotiinsa koska rajavartija käskee". Ja vielä, suuri osa Ranskan muslimeista ei ole "tullut maahan" - merkittävä osa on syntynyt siellä. Vaikka ajatus siitä, että erotetaan islamilaiset ja kristityt väkipakolla omille alueilleen ja sillähän tämä show ratkeaa olisikin jonkun mielestä järkevä, se ei olisi nykymaailmassa edes mahdollinen. Ainoa keino toteuttaa tämä olisi se, mitä ISIS ajaa: muuttaa maailmaa radikaalisti, perustaa oma diktatuuri molemmille ja tappaa väärät.

Suomessakin on jo ISISin kannattajia
Pitää paikkansa. Jostain syystä monet kuvittelevat tämän olevan jotenkin salattua tietoa, mutta oman käsitykseni mukaan on ihan yleisesti tiedettyä ja ymmärrettyä, että ISIS rekrytoi aktiivisesti myös Suomessa. Se etsii käsiinsä nuoria, jotka kokevat, etteivät kuulu Suomeen tai ole tervetulleita tänne, tai että heidän uskontoaan ja kulttuuriaan halveksitaan. Rekrytoija ottaa nämä halveksutuksi ja torjutuksi tulemisen kokemukset, oikeuttaa ne, ja antaa luvan kostaa. Hän tarjoaa nuorelle miehelle paikan johon kuulua ja Tehtävän Elämässä, ihan niin kuin peleissä ja elokuvissa sankareille usein käy. Tätä vastaan ei voi taistella torjumalla ja haukkumalla niitä nuoria vielä lisää. Päinvastoin olisi vähän tehtävä sitä, mitä maahanmuuttokriittiset vastustavat: silitettävä päätä. Sanottava, että sä olet hyvä, sä kuulut tänne, sulle kuuluu samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillekin. Pistettävä etsivä nuorisotyö kaivamaan nämä jätkät kouluihin ja huolehdittava siitä, että kun he joutuvat poliisin kanssa tekemisiin, poliisi on niin kuin Suomen Poliisi parhaimmillaan: jämäkkä, mutta reilu. Ei siitä tartte tykätä ja saa siihen ryhtyä vähän pitkin hampainkin ja ajatellen että helvetti että on epäreilua että tarttee - mutta jos sitä ei tehdä, ISIS voittaa.

Katso myös yllä: valitettavasti Suomessakin on ihmisiä, joista olisi hieno idea, että perustetaan omat diktatuurit kristityille ja muslimeille ja tapetaan väärälle puolelle rajaa eksyvät. Nämä ihmiset haluavat esiintyä ISISin vastavoimana, mutta todellisuudessa he eivät sitä ole, vaan pelaavat omaan maaliin. Suomessa on siis myös ISISin kannattajia, jotka kuvittelevat vastustavansa sitä. Todellinen ISISin vastavoima ovat ne kansalaiset, jotka terrori-iskuja pelätessäänkin uskaltavat sanoa, että tämä on helvetti sivistysvaltio ja täällä käsitellään jokaikisen ihmisen turvapaikanhakuprosessi justiinsa niin kuin laki ja oikeus sanoo eikä tippaakaan mitenkään muuten, ja täällä muuten jokaikinen nuori ihminen pääsee kouluun ja töihin riippumatta siitä mitä sen maanmiehet tekee tai jättää tekemättä.

Tämä on hyökkäys Eurooppaa vastaan!
Pitää osittain paikkansa. Tottakai Pariisin iskut olivat hyökkäys Eurooppaa vastaan. ISIS on vallannut alueita etelärajojemme ulkopuolella aikomuksenaan perustaa uskonnollinen hirmuvalta. Eurooppa on liittynyt taisteluun tätä yritystä vastaan. Nyt ISIS on tunkeutunut alueellemme ja tuonut sodan tänne. Totuus on vain vielä ikävämpi: tämä on hyökkäys paitsi Euroopaa niin koko maailman sivistystä, vapautta ja demokratiaa kannattavia voimia vastaan. Pariisin iskut ovat vain pieni osa ISISin tekemiä hirmutekoja.

Meidän täytyy taistella!
Pitää paikkansa. Meidän täytyy tällä hetkellä tehdä lujasti töitä sen eteen, että eurooppalaiset arvot säilyvät ja leviävät. Vapaus, tasa-arvo, demokratia. Kaikille. Sen eteen pitää sietää epävarmuutta ja pelkoakin. Jos annamme periksi vihalle, ISIS voittaa. ISIS haluaa Euroopan pakolaiset omille alueilleen, voidakseen jatkaa heidän sortamistaan ja käyttämistään omiin tarkoitusperiinsä. Minun näkemykseni on, että ei tipu: jokaikinen ihminen, joka saadaan teidän vallan alta pois on voitto meille. FUCK terrorism, long live liberty.